Kwaliteit als basis

Voedselveiligheid
Voedsel is nog nooit zo veilig geweest als vandaag. Producenten, handelaren en winkeliers doen er alles aan om uw kaas en andere producten zo veilig mogelijk te maken en te... Lees meer >

Recall
Ondanks het toezicht van de overheid kan het gebeuren dat één of meer kazen toch niet aan de gestelde eisen voldoen. Dat wil niet per definitie zeggen dat zij gevaarlijk zijn... Lees meer >

SIBK controleert ook!
Uitgangspunt van de leden van de SIBK is dat alleen kaas wordt geïmporteerd bij betrouwbare producenten. Om de kans op een recall verder te verkleinen controleert de... Lees meer >

Parallel-import
Er zijn ook andere bedrijven dan SIBK-leden die zelf hun kaas importeren. Zij presenteren dat als een voordeel voor hun afnemers, terwijl ze feitelijk uit financiële overwegingen... Lees meer >

Listeria en zwangerschap
Harde kaas en kaas die is gemaakt uit gepasteuriseerde melk kan tijdens de zwangerschap zonder problemen worden gegeten. Het is echter beter zachte (schimmel)kazen van rauwe... Lees meer >