Voedselveiligheid

Voedsel is nog nooit zo veilig geweest als vandaag de dag. Producenten, handelaren en winkeliers doen er alles aan om uw kaas en andere producten zo veilig mogelijk te maken en te houden.

De meeste kaas is volkomen veilig omdat het gemaakt is van gepasteuriseerde melk. Dat betekent dat de melk verhit is waardoor de aanwezige ziekteverwekkende bacteriën gedood zijn. Er zijn echter ook vele kaassoorten die gemaakt worden van rauwe melk. Hoewel deze melk niet (of slechts zeer kort) verhit wordt, is de kaas ook veilig om te consumeren.

De overheid van het land waar de kaas geproduceerd en verwerkt is houdt toezicht op de kwaliteit en controleert of de gemaakte kaas veilig is. Eigenlijk hoeven alleen zwangere vrouwen en mensen met verminderde weerstand op te letten dat zij geen rauwmelkse kaas eten en dan nog specifiek de zachte (natte) kazen. Omdat de melk niet is verhit, bestaat bij deze producten altijd de kans dat Listeria aanwezig is.